Quatre Femmes

De leden van Quatre Femmes zijn Iris Gruber (Sopraan-saxofoon), Mathilde Leemhuis (Alt-saxofoon), Marjolijn van der Lee (Tenor-saxofoon) en Manon Zwagerman (Bariton-saxofoon). Zij zijn allemaal saxofoon-studenten bij Johan van der Linden aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede.

Het repertoire is heel veelzijdig: klassieke muziek, moderne muziek, oude muziek en jazz. Ze komen allemaal uit verschillende plaatsen en iedereen brengt daardoor zijn eigen invloeden mee. Zo is Iris afkomstig uit Wenen, zij houdt van moderne muziek en volksmuziek. Mathilde komt oorspronkelijk uit Groningen en houdt van improviseren, Marjolijn komt uit de Betuwe en vindt barokmuziek erg, met name: J.S. Bach. Manon is afkomstig uit het westen (Hoorn) en brengt altijd veel energie mee en frisse invloeden van het IJsselmeer.

Het afgelopen jaar hebben ze op vele schoolconcerten gespeeld en masterclasses bij Jacob ter Veldhuis en het Ethel Stijkkwartet gevolgd. In augustus 2011 maakte zij hun eerste concert-tour in Riga, de hoofdstad van Letland. Hier volgde ze masterclasses bij Claus Olesen en Arvydas Kazlauskas.

Website: www.QuatreFemmes.nl