Biografie

Manon Zwagerman (1987) behaalde in 2014 haar Bachelor of Music aan het ArtEZ Conservatorium bij Johan van der Linden.

Manon speelt baritonsax samen met haar kwartet Quatre Femmes op verschillende podia. Zo speelden zij onder andere in kerken, jazzcafés en scholen. Ze hebben verschillende tours gemaakt naar Riga, Duitsland en Oostenrijk.

Ook geeft Manon ook saxofoon les aan leerlingen van verschillende verenigingen in Nijverdal, Westerhaar, Vroomshoop en Ulft. Sinds 2015 dirigeert Manon de jeugdorkesten van Harmonieorkest Twente, Excelsior Eibergen en Het Orkest van Almelo. Manon volgde voor directie lessen bij Fried Dobbelstein.

Naast het spelen en lesgeven, arrangeert Manon ook. Dit doet zij voornamelijk voor Quatre Femmes, maar ze heeft ook gearrangeerd voor saxofoonorkest en een harmonieorkest.

Manon heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Hans de Jong, Arno Bornkamp, Claus Olesen en Andy Scott. Ook volgde zij anderhalf jaar lang lessen bij bekende jazz/pop saxofonist Allard Buwalda.

Het bedrijf Sax & Zo, welke gevestigd is in Enschede, heeft Manon in 2014 opgericht samen met saxofonist Mark Lucassen. Dit bedrijf is vooral gericht op reparatie en onderhoud van saxofoons, klarinetten en dwarsfluiten.

www.manonzwagerman.nl

www.quatrefemmes.nl

www.saxenzo.nl