Eindexamen Bachelor of Music!

Eindelijk was het zo ver! Ik mocht mijn Bachelor afsluiten met een spetterend eindconcert. Wat was dat ontzettend leuk om te doen zeg. Ontzettend zenuwachtig, maar met heel veel zin begon ik het concert. Na een paar minuten waren die zenuwen helemaal weg en kon ik eindelijk beginnen aan de afsluiting van mijn Bachelor. Na 5 jaar studeren ben ik dan eindelijk aangekomen bij het eindexamen. Iets waar ik eigenlijk stiekem al heel lang naar uitkeek.

Natuurlijk kon ik mijn examen niet alleen doen. Er speelden heel wat mensen mee. Ik speelde namelijk met twee verschillende pianisten. Mijn correpetitor van ArtEZ, Hans van der Werf, speelde met mij Rapsodie van Creston. Terwijl ik de Sonate van Decruck speelde met Masha Galperina. Beide pianisten hebben vreselijk veel aandacht en tijd besteed aan het voorbereiden van mijn examen. Daar ben ik natuurlijk heel erg dankbaar voor. Het plan is om aankomend jaar meer te gaan spelen met Masha. De samenwerking is namelijk erg goed en leuk.

Voor het ensemblestuk Facade van William Walton had ik veel muzikanten nodig. Jordi Lensink (trompet), Anouk Snellink (spreekstem), Nikki Kleijsen (klarinet), Rianne Damhuis (fluit), Tim van Klompenburg (slagwerk) en Aleksandra Kaspera (cello) hebben allen hieraan meegewerkt. Waarvoor mijn dank groot is. Zonder hun had ik dit mooie stuk niet kunnen spelen.

Ik heb echt ontzettend genoten van het spelen. En ook genoten van de opkomst. Er waren ontzettend veel vrienden en familie. Uit Hoorn en uit Venray, die mij allemaal kwamen steunen op dit belangrijke moment. Een heerlijk gevoel natuurlijk! En ook ontzettend leuk om te laten horen waar ik de afgelopen 5 jaar aan gewerkt heb.

Na het concert wordt er natuurlijk overlegd door de jury voor een uiteindelijk cijfer voor mijn examen. Ik mag dan uiteindelijk vertellen dat ik voor mijn eindexamen een 8,5 gehaald heb! Trots en blij heb ik dan ook 2 weken geleden mijn diploma mogen ophalen. Ik ben officieel Bachelor of Music!

Hieronder de filmpjes van mijn eindexamen!